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15 April 2014 
 

 
Clarification No 3  
 
Reference:   Open call for tenders No EEA/OSE/14/001  
 
Title:    Framework service contract for the provision of printing, layout 

and design services 
 
 
 
Question 1 
In preparation of our tender we would like to get a clarification to article 9.3.2 concerning 
number of pages. For print technical reasons would we like to use page numbers that are 
divisible by 8 and calculate our prices based on the following number of p ages:  
 
P1: 304 pages + 4 pages cover 
P2: 48 pages + 4 pages cover 
P3: 48 pages + 4 pages cover 
P4: 16 pages + 4 pages cover 
 
We are slightly worried about that our bid will not be regarded as admissible if we base 
our prices on a wrong basis so we would like to get your comments to the above. 
 
Answer 1 
The offer shall be based on that the total number of pages is divisible by four, but not 
necessarily eight. Therefore P1 should be based on 300 pages and P4 on 16 pages.  For P2 
and P3 one should add two pages, so these prices should be based on 52 pages.  
 
Please note that Annex I - Technical Specifications related to this procedure shall be 
amended accordingly. A Consolidated version is enclosed to the tender documentation. 
 


