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12 June 2014 
 

 
Clarification No 1  
 
Reference:   Open call for tenders No EEA/MDI/14/005  
 
Title:    IT and GIS consultancy services on implementation of Copernicus 

Reference Data Access (RDA) Component and on supporting EEA in 
other Copernicus related activities (2 lots) 

 
 
Question 1 
With reference to section 7.4. (Place of delivery/performance of the services) of the 
tender specifications, could you provide a rough estimation on the ratio between 
extramural and intramural services for Lot1 and Lot2? 
 
Answer 1 

For Lot1 and Lot2 rough estimation of the ratio between extramural and intramural services 
is respectively 1/3 of extramural services and 2/3 of intramural services. However, this is 
subject to change depending on the specific contracts and the nature of the tasks, therefore 
the given indications are non-binding. 

 
Question 2 
With reference to section 10.3.1. of the tender specifications, award criterion 1.1 on 
technical merit for Lot1, could you please clarify how to apply the ten‐page limit: does it 
refer to that award criterion or to each of the criterion listed? .  
 
Answer 2 

The ten pages limit applies to the award criterion 1.1. 
 
 
Question 3 
With reference to section 7.1. of the tender specifications the table describes the 
deliverables to be provided for 12 months when the tender refers to a framework 
contract(s) for an initial period of 24 months. Could you clarify this? 
 
Answer 3 
The deliverables listed under section 7.1. are to be provided within 12 months for the tasks 
and services described respectively in sections 6.3.1. and 6.3.2. Framework contract(s) for 
an initial period of 24 months is/are addressing tasks and services also described under 
section 6.3.3 which are to be provided in 2015 and beyond.  
 
 


