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strategic environmental policies 
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Question 1: 
 
Under paragraph 7 of the call for expressions of interest, it is stated that: 
  
"Applications may be submitted by groups of economic operators/consortia which, if included in the 
list/sub-lists and invited to tender, may tender as a group/consortium." 
  
Should this be understood as meaning that only consortia who as such expressed interest may be 
invited to tender, or can interested parties, when invited to tender, form consortia with parties, and 
eventually tender as such, even when those other parties have not expressed an interest in the call by 
themselves?  
 
Answer 1: 
 
While it is clear that only candidates (single economic operators as well as groups/consortia thereof) 
entered on a CEI-list may be invited to tender, this does not exclude that such a candidate further 
expands its capacities for example by forming/expanding a consortium, involving (further) 
subcontractors, etc.  
 
On the other hand, in order to be possibly invited, a candidate listed on a CEI-list is bound to maintain 
at least the capacities invoked in its application based on which it was listed. 
 
 
Question 2: 
 
Is it permitted to apply both as a single tenderer and as part of a consortium? 
 
Answer 2: 
 
It is not permitted to apply twice for the same procedure (in this case: call for expressions of interest - 
CEI) and it is therefore impossible to be entered into the same CEI-list twice. 
 


